Legrand End User

Despre Legrand Romania

Legrand este  specialistul global in infrastructuri electrice si digitale. Solutiile sale complete pentru cladiri rezidentiale, comerciale, de birouri, invatamant, data center, spitale si alte centre de sanatate, hoteluri si constructii industriale il fac un etalon in domeniu pentru utilizatorii din intreaga lume.  In 2018, la nivel mondial, Legrand a raportat vanzari de aproximativ 6 miliarde de euro, cu o crestere de aproape 5% fata de 2017.

Inovatia, care include lansarea constanta de produse cu valoare adaugata, precum si achizitiile, sunt cei mai importanti factori carora li se datoreaza cresterea companiei. 

Legrand isi distribuie produsele in peste 180 tari din lumea intreaga, are reprezentante in mai bine de 90 tari si peste 37.000 angajati. Compania de origine franceza realizeaza doua treimi din cifra sa de afaceri datorita unor produse care sunt pe locul I sau II, in materie de vanzari, in tari de pe tot Globul.

În România și Republica Moldova, Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt:


Bticino - componente electrice de joasa tensiune, design modern, sistemul de casa inteligenta MyHome
Zucchini - transformatoare uscate cu izolatie din rasini, sisteme de distributie in bare capsulate
Cablofil - paturi din plasa de sarma pentru cabluri, dispozitivul de protectie impotriva incendiilor Ez Path
Sarlam - corupuri de iluminat pentru cai de acces si spatii diverse

Legrand este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).