Presa

Legrand SEMNEAZĂ Declarația GLOBAL COMPACT A NATIUNILOR UNITE PRIVIND REDRESAREA ECONOMICĂ SUSTENABILĂ

 

 

Bucuresti, 30 iunie 2020 - Legrand a semnat recent declarația Global Compact a Națiunilor Unite, alăturându-se altor 155 de companii multinaționale, care reprezintă un total de 5 milioane de angajați la nivel global. Ca un răspuns la inițiativa Science Based Targets, declarația îndeamnă guvernele ca acțiunile de redresare economică să aibă în vedere și reducerea emisiilor de carbon, deschizând astfel calea unei economii bazate pe emisii scăzute de carbon.

Mai mult, Legrand a semnat recent și declarația comună a Asociației Întreprinderilor Private din Franța (AFEP), declarație ce prioritizează protejarea mediului înconjurător în procesul de redresare economică.

Aderarea Legrand la aceaste initițiative reprezintă o continuare firească a planului de responsabilitate socială al Grupului Legrand privind accelerarea tranziției către o economie sustenabilă.

Grupul francez a făcut deja public obiectivul de a-și reduce amprenta de dioxid de carbon cu 30% până în 2030, iar anul trecut au fost evitate emisii de dioxid de carbon însumând 2,4 milioane de tone, cu aproape 10% mai mult, în comparație cu obiectivul inițial de 2,2 miloane de tone. La nivel mondial, Grupul Legrand este prezent în peste 90 țări, are aproximativ 39.000 angajați, iar 2.600 dintre aceștia lucrează în cercetarea și dezvoltarea de produse noi.

DESPRE LEGRAND

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.

În România, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil. Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6 miliarde de euro în 2018. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).

www.legrand.ro; www.legrand.com