Presa

Legrand a obținut certificarea GEEIS-Diversity, ce confirmă politicile companiei privind diversitatea și incluziunea profesională

 

 

 

 

Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, a obținut certificarea GEEISDiversity (Standardul European şi Internaţional în Egalitate de Gen), înființat de Arborus și auditat de Bureau Veritas Certification. Certificarea confirmă progresul Grupului Legrand pe parcursul anilor în ceea ce privește diversitatea, egalitatea și incluziunea profesională, principii ce stau la baza strategiilor de HR și CSR ale Grupului.

Înființat în anul 2010, standardul GEEIS vizează să ofere companiilor instrumente eficiente de monitorizare în ceea ce privește egalitatea profesională și să le asigure egalitatea de șanse. În anul 2017, Standardul “GEEIS-Diversity” a fost recunoscut ca certificare adițională. Convins de faptul că diversitatea și incluziunea profesională stimulează inovarea, performanța și calitatea vieții în cadrul unei companii, Grupul Legrand încurajează egalitatea de gen și își propune să valorifice diversele talente care susțin dezvoltarea Grupului. Această politică definește direcțiile Grupului în cinci domenii, și anume: egalitatea de gen, incluziunea persoanelor cu dizabilități, colaborarea dintre generații, diversitatea socială și culturală și incluziunea persoanelor LGBT+. 

De asemenea, până în anul 2030, Legrand își propune să atingă obiectivul parității de gen, și anume o pondere feminină de o treime în cadrul posturilor de conducere. “Legrand este dedicat angajaților săi din întreaga lume, demonstrând cel mai mare respect pentru drepturile omului, diversitate, siguranță, bunăstare și susținerea talentelor acestora. Suntem încântați că am primit certificarea GEEIS-Diversity pentru sediul nostru central și Franța. Această etichetă demonstrează recunoașterea din exterior a eforturilor Grupului în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și a continuării procesului de îmbunătățire. De asemenea, această certificare ne va încuraja, fără îndoială, să aplicăm aceste inițiative și în cadrul filialelor din întreaga lume.”, a declarat Bénédicte Bahier, Vicepreședinte Executiv, Divizia de Resurse Umane, Legrand.

 

Despre Arborus

 

Arborus Endowment Fund a fost creat la inițiativa Asociației Arborus și a unui număr mare de companii internaționale, pe data de 8 aprilie 2010, sub patronajul Comitetului Economic și Social European. Acțiunile fundației vizează promovarea egalității de gen în întreaga lume, în special prin diseminarea unui standard european și global: Certificarea europeană și internațională GEEIS. 

 

Despre Certificările GEEIS și GEEIS-Diversity

 

Certificările GEEIS și GEEIS-Diversity sunt destinate grupurilor europene și internaționale care își doresc să participe la formarea unei societăți mai echitabile, ce are la bază diversitatea și egalitatea de gen. Acestea au fost concepute pentru companiile din întreaga lume, indiferent de mărimea, configurația sau domeniul de activitate ale acestora.