Presa

Legrand anunță lansarea unei noi generații de întrerupătoare wireless și fără baterii

 

Integrându-se perfect în oferta produselor conectate Legrand "with Netatmo", inovația sporește sustenabilitatea caselor conectate prin reducerea impactului asupra mediului și a operațiunilor de întreținere datorate utilizării bateriilor.

 

București, 25 Februarie 2021 – Legrand, specialist global în infrastructuri electrice și digitale, a anunțat lansarea unei noi generații de întrerupătoare wireless, fără baterii.

Această inovație tehnologică a fost dezvoltată alături de CEA, un jucător important în domeniul cercetării-dezvoltării și inovării.

 

Întrerupătoarele wireless (care nu necesită cablarea la rețeaua electrică a clădirii), oferă o multitudine de avantaje, printre care se numără facilitarea modernizării instalației electrice și posibilitatea de a fi poziționate liber, oriunde în încăpere, fără a fi nevoie de lucrări de renovare. De asemenea, datorită unui mecanism de captare a energiei încorporat, inovația permite întrerupătoarelor wireless să funcționeze fără baterii.

 

Având trei patente, noua tehnologie wireless și fără baterii, este ușor de instalat și permite dispozitivelor electrice, cum ar fi întrerupătoarele care acționează iluminatul și storurile, să fie controlate prin intermediul protocolului internațional de comunicații prin unde radio, ZigBee.

Foarte compactă și discretă, noua tehnologie se integrează perfect în oferta produselor conectate ale Grupului Legrand, disponibile la nivel global.

 

Întrerupătoare wireless și fără baterii (Legrand Celiane)

De asemenea, această inovație limitează impactul asupra mediului și elimină complet necesitatea mentenanței asociate cu utilizarea bateriilor.

 

 “Legrand este liderul global în domeniul întrerupătoarelor și prizelor electrice. Această tehnologie
nouă reflectă intenția Grupului Legrand de a le oferi consumatorilor inovații din ce în ce mai
inteligente. De asemenea, reprezintă un răspuns provocărilor în ceea ce privește mediul
înconjurător cu care ne confruntăm zilnic. Nu în ultimul rând, inovația rezultă dintr-un parteneriat
extrem de productiv cu CEA, care a contribuit cu propriul know-how, în special în ceea ce privește
cercetarea fundamentală.”, a declarat Antoine Burel, CEO Adjunct responabil cu Operațiunile
Legrand.

Suntem mândri că am putut fi alături de Legrand în acest proiect ambițios. Tehnologia inovatoare este rodul unei cooperări de mai mulți ani între cercetătorii CEA și echipele Legrand. De asemenea, acest parteneriat reflectă perfect scopul CEA, acela de a contribui la dezvoltarea inovațiilor industriale prin cercetări ample de ultimă generație în beneficiul tuturor.”, a declarat Stéphane Siebert, Director al Departamentului de Cercetare Tehnologică al CEA. 
 
DESPRE CEA

CEA, Comisia pentru Energie Atomică și Energii Alternative din Franța, este unul dintre principalii jucători din domeniul cercetării tehnologice, atât în beneficiul Guvernului, cât și al economiei. CEA asigură soluții practice la cerințele identificate în patru domenii principale: tranziție energetică, tranziție digitală, științele vieții, securitate și apărare. Fiind singurul organism de cercetare al statului francez clasat printre primii 100 jucători în domeniul inovației la nivel mondial (Derwent 2018-19), CEA acționează în calitate de catalizator și stimulent al inovării în beneficiul industriei franceze. De asemenea, urmărește consolidarea competitivițății în sectoare diverse, ajutând la dezvoltarea unor produse eficiente și diferențiate, în timp ce oferă soluții inovatoare, care stau la baza deciziilor cu privire la evoluția domeniilor societale cheie. CEA implementează această abordare în toate regiunile Franței prin susținerea partenerilor locali în inițiativele acestora de inovare, contribuind astfel la crearea locurilor de muncă durabile și la crearea de valoare pe întreg teritoriul francez, în special acolo unde sunt localizate cerințele industriale.
 
DESPRE LEGRAND 
 
Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru toate tipurile de clădiri – rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, centre de date, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. Legrand a raportat vânzări de 6.1 miliarde de euro în 2020. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819). În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil, Netatmo.