Presa

Legrand achiziţionează 1 Universal Electric Corporation din SUA şi se extinde pe piaţa infrastructurilor digitale

Legrand își continuă strategia de achiziții care completează oferta existentă 2 și anunță preluarea Universal Electric Corporation, lider în soluţii de distribuție a energiei prin bare capsulate pentru centre de date, din SUA.
 
 
Legrand reprezintă deja o prezență notabilă pe piața centrelor de date din SUA, având pozitii de top pe piata cabinetelor Voice-Data-Image (Electrorack, AFCO Systems), a cablării structurate (Ortronics), PDU 3 (Raritan, Server Technology), KVM 4 (Raritan), precum și a soluțiilor preconectorizate (Lastar/Quiktron).

Soluțiile companiei Universal Electric Corporation, comercializate cu precadere sub brandul Starline, reprezinta un etalon pentru piața de profil si au fost recunoscute de-a lungul timpului pentru calitatea lor, pentru ușurința instalării și a utilizării.

Aceasta achizitie reprezinta si extinderea prezentei companiei Legrand pe piața globala a infrastructurilor digitale, care se află pe un trend ascendent, datorita creșterii constante a cererii de date la nivel global și, totodata, o piata in care Grupul deține deja poziții de lider în mai multe țări. Aflată în apropierea Pittsburgh (statul Pennsylvania), Universal Electric Corporation are peste 450 de angajați și vânzări anuale de peste 175 milioane $.
 
Premiul Compasso d’oro ADI 2020 
 
Living Now Bticino este premiat cu Mențiunea de Onoare. Juriul internațional de la ediția a 26-a a Compasso d’Oro ADI Award, a acordat Living Now, gamei revoluționare de comenzi electrice de la BTicino, filiala italiană a Legrand Group, Mențiunea de Onoare. În istoria premiului, Bticino a câștigat Compasso d’Oro ADI de trei ori: în 1989 cu seria Living, în 2001 cu sistemul de automatizare a casei My_Home și în 2014 cu evenimentul Slim and White Axolute Code. La această ediție, juriul a examinat 226 de candidați cu produse, procese și servicii care fuseseră selectați anterior de o sută de experți din ADI, Asociația pentru Design Industrial. 
 
Despre Netatmo
 
Pentru a-și consolida prezența în sectorul IoT, Grupul Legrand a achiziționat în noiembrie 2018 compania franceză Netatmo, lider în domeniul soluțiilor de casă inteligentă. Fondată în 2011, Netatmo dezvoltă produse electronice de ultimă generație, intuitive și cu un design contemporan, produse premiate la nivel internațional atât pentru design, cât și pentru tehnologiile utilizate. Cu adevărat inteligente, produsele inovatoare Netatmo oferă o experiență perfectă care îi ajută pe utilizatori să creeze o casă mai sigură, mai sănătoasă și mai confortabilă. Netatmo proiectează cu atenție mecanica, electronica și software-ul încorporat al tuturor produselor la cele mai înalte standarde. Aplicațiile mobile și web sunt concepute pentru a fi simplu de folosit, oferind totuși o experiență bogată pentru utilizatori.