Presa

 

Legrand anunță 2 noi achiziții

 

După trei achiziții anunțate la începutul anului 2021 (Champion One, Compose și Borri), Legrand își continuă strategia de creștere externă, cu două noi achiziții anunțate astăzi:

 

- Ensto Building Systems, liderul finlandez în soluții de joasă tensiune, ce oferă o gamă diversificată de produse de infrastructură electrică și digitală - de la carcase și cutii la interfețe utilizator, comenzi de încălzire, iluminat, paturi de cablu, stații de încărcare pentru vehicule electrice și multe altele. Această achiziție întărește semnificativ prezența Legrand în Europa de Nord, în special în Scandinavia și completează pozițiile consolidate ale Grupului în Europa de Sud și de Est. Cu sediul în Porvoo (Finlanda), Ensto Building Systems are aproximativ 500 de angajați și venituri anuale de aproximativ 120 milioane EUR; și

- Ecotap, un specialist olandez în încărcătoare de vehicule electrice pe curent alternativ și continuu pentru case, companii și puncte de încărcare publice. Cu sediul în Boxtel (Olanda), Ecotap are o forță de muncă de aproximativ 60 de persoane și se așteaptă să raporteze venituri în 2021 de aproximativ 40 de milioane de euro, generate în principal în Olanda și Germania.

Aceste două noi achiziții consolidează pozițiile Grupului atât în ​​întreprinderile de bază, cât și în segmente determinate de creșterea mobilității ecologice și de lupta împotriva schimbărilor climatice.

Benoît Coquart, CEO Legrand, a declarat:

„Grupul nostru continuă să își consolideze fundamentele prin investiții în inovație - incluzând lansarea mai multor serii de produse noi de la începutul anului - și anunțând două noi achiziții în afacerile noastre de bază și în mobilitatea electrică.”

 

Despre Legrand

 

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru toate tipurile de clădiri – rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, centre de date, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale, îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6,1 miliarde de euro în 2020. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819). În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top, dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil, Netatmo.