Presa

Legrand lansează pe plan local detectorul inteligent de monoxid de carbon de la Netatmo

4 noiembrie, București – Legrand acordă o importanță considerabilă în ceea ce privește siguranța și confortul locuințelor, iar noul detector de monoxid de carbon de la Netatmo a fost creat în acest sens, cu scopul de a monitoriza atent particulele de monoxid de carbon emise de eventuale dispozitive care ard combustibil din interiorul locuințelor, măsurând în timp real nivelurile acestuia.

Simplu de utilizat și de instalat, cu o eficiență mare și un design menit să-l integreze în orice locuință, detectorul de monoxid de carbon reprezintă o componentă indispensabilă în special pentru locuințele ce au în interiorul lor centrală termică, șemineu, sobă pe lemne și aragaz, având în vedere pericolul reprezentat de monoxidul de carbon emis de acestea, un gaz invizibil, inodor și potențial fatal.

Printre caracteristicile sale principale, detectorul inteligent de monoxid de carbon Netatmo este prevăzut cu o baterie cu durată de viață de 10 ani, ceea ce înseamnă că nu este necesară înlocuirea bateriilor, iar în momentul în care se primește alertă că bateria este descărcată, detectorul de monoxid de carbon se înlocuiește. Durata de viață a bateriei poate varia în funcție de utilizarea detectorului inteligent de monoxid de carbon.

Detectorul de monoxid de carbon Netatmo poate avertiza utilizatorii oriunde s-ar afla, în timp real, prin transmiterea unei notificări pe smartphone, în cazul în care detectează un nivel periculos de monoxid de carbon. În acest sens, se pot lua măsuri rapide ce țin de siguranța fiecărei familii.

Pentru a spori confortul și pentru a asigura și mai mult siguranța în locuințele în care este instalat, detectorul inteligent de monoxid de carbon se autotestează pentru confirmarea bunei funcționări. Funcția sa de autotestare monitorizează senzorul de monoxid de carbon, bateria și conexiunea WI-FI, iar în cazul în care identifică o problemă, trimite o notificare pe telefonul mobil. Acest detector este autonom, se instalează rapid și simplu, doar prin fixarea sa cu șuruburi pe un perete.

Detectorul inteligent de monoxid de carbon Netatmo este compatibil cu HomeKit, iar în cazul în care există alte dispozitive conectate în locuință, se pot configura conexiuni de comunicare. De exemplu, atunci când detectorul identifică prezența monoxidului de carbon în încăperea centralei termice, aceasta se poate opri automat de la Termostatul inteligent Netatmo sau toate luminile din casă se pot aprinde simultan pentru a alerta toți membrii familiei.

Monoxidul de carbon reprezintă un pericol silențios care ne poate perturba siguranța în orice moment. O casă inteligentă este o casă în care oamenii se simt în siguranță, dincolo de confortul oferit. Ne propunem prin Detectorul de monoxid de carbon de la Netatmo să oferim utilizatorilor liniște și confort, știind că sunt în siguranță oricând în propriile case.”, declară Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Despre Netatmo

Pentru a-și consolida prezența în sectorul IoT, Grupul Legrand a achiziționat în noiembrie 2018 compania franceză Netatmo, lider în domeniul soluțiilor de casă inteligentă.
Fondată în 2011, Netatmo dezvoltă produse electronice de ultimă generație, intuitive și cu un design contemporan, produse premiate la nivel internațional atât pentru design, cât și pentru tehnologiile utilizate. Cu adevărat inteligente, produsele inovatoare Netatmo oferă o experiență perfectă care îi ajută pe utilizatori să creeze o casă mai sigură, mai sănătoasă și mai confortabilă.
Netatmo proiectează cu atenție mecanica, electronica și software-ul încorporat al tuturor produselor la cele mai înalte standarde. Aplicațiile mobile și web sunt concepute pentru a fi simplu de folosit, oferind totuși o experiență bogată pentru utilizatori.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru toate tipurile de clădiri – rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, centre de date, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale, îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.
Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței.
Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6,1 miliarde de euro în 2020. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).
În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top, dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil, Netatmo.