Presa

Casetă text
Bucureşti, 1 august 2019 
 
 
 
Grupul Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, anunță rezultatele financiare pentru primul semestru al 2019. 
Compania franceză raportează o cifră de afaceri și un profit în creștere. 
 
Vânzările Legrand au crescut cu 8% în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu prima jumătate a anului 2018, situându-se la 3,2 miliarde de euro. 

Profitul operațional ajustat a crescut și el cu 6%, reprezentând aproximativ 20% din totalul vânzărilor Grupului. 

În Europa, continent care însumează aproape 42% din vânzările totale ale Grupului, Legrand a obținut rezultate pozitive atât în țările cu o economie matură, cât și în cele din Europa de Est. 
 
“Aceste performanțe solide înregistrate în prima jumătate a anului ilustrează încă o dată calitatea modelului de business al companiei Legrand, precum și abilitatea Grupului de a genera valoare pe termen lung. Mai mult, Legrand a continuat să seteze noi standarde în industrie odată cu lansarea gamelor conectate pentru case inteligente, dar și a unor soluții inovatoare privind distribuția energiei și infrastructurile digitale”, a declarat Benoît Coquart, CEO-ul Grupului Legrand.  
 
Inițiative variate pentru optimizare operațională și dezvoltare 
Legrand a continuat să inoveze în mod activ și a introdus o serie de noi produse în prima jumătate a anului, printre care se numără: 
  • soluții pentru interfețe dedicate utilizatorilor: Mosaic în Franța, Radiant Graphite în SUA, Lyncus în India, Rivia în Vietnam, dar și gama conectată Valena Next în Europa; 
  • Clase 100X, sistemul de interfonie video conectat, în Italia; 
  • sisteme noi pentru iluminat de urgenţă, în Franța; 
  • produse pentru infrastructura digitală, incluzând patch pannel-uri din programul LCS3; 
  • Gama de surse de putere neîntreruptibile Trimod MCS ; 
  • Alarme rezidențiale conectate pentru autonomie asistată. 
 
 
Soluțiile Legrand sunt cunoscute atât pentru fiabilitatea și calitatea lor, cât și pentru designul inovator, primind recunoaștere internațională: 

  • Premiul Innovation Award pentru gama de interfețe conectate pentru utilizatori Living Now, care încorporează Alexa, la Las Vegas CES 2019;  
  • Trei premii IF Design Awards pentru Living Now (interfețe dedicate utilizatorilor), Practibox (distribuția energiei) și Keor Mod (surse neîntreruptibile de tensiune);  
  • Premiul Deutscher Rechenzentrumspreis în Germania, care recunoaște contribuția Legrand pentru integrarea funcțiilor inovatoare în unitățile PDU (Power Distribution Unit), care asigură astfel o eficiență sporită a energiei în centre de date. 
 
Obiective 2019 confirmate 
 
Legrand a continuat strategia de creștere prin achiziții. În aprilie 2019, Grupul a achiziționat Universal Electric Corporation, lider în sisteme de distribuție a energiei electrice pentru centre de date din SUA. 

Această achiziție a consolidat poziția companiei Legrand pe piața de centre de date din SUA. 
 
Despre Legrand 
 
Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. 

În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legra, BTicino, Zucchini, Cablofil. 

Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. 

Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6 miliarde de euro în 2018. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).