Noutati

Legrand lansează pe plan local gama Living Now

București, 13 aprilie 2021 – Legrand România lansează gama Living Now, continuarea gamei de succes Living a mărcii Bticino, care reprezintă un punct de referință în piața aparatelor electrice pentru casă, pe standard italian. Noua gamă reunește cele mai avansate cercetări în design, precum și cele mai avansate tehnologii smart.

 

Living Now a fost conceput pentru a se potrivi în orice casă. Noua gamă poate fi utilizată în sistemele tradiționale, garantând toate funcțiile de control și oferă în plus un design unic. În sistemele inteligente conectate, își poate exprima pe deplin potențialul inovator. Gama Living Now are la bază infrastructura tradițională, concepută pentru noile experiențe de utilizare. Living Now poate gestiona principalele funcții ale sistemului electric de acasă: luminile, storurile și energia electrică, chiar și de la distanță, cu ajutorul unui smartphone și al aplicației Home + Control, dar și prin comenzile vocale, ce reprezintă o premieră în acest sector.

Realizată în colaborare cu Netatmo, lider în domeniul soluțiilor IoT pentru case, Living Now este compatibilă cu cele mai populare difuzoare smart, oferind astfel posibilitatea creării unor noi scenarii de utilizare. Living Now este compatibilă cu Apple Homekit, Google Home și cu Amazon Alexa.

 

“Pentru Bticino, Living Now reprezintă cea mai importantă lansare din ultimii 15 ani. În spatele acestei noi game smart stau leadership-ul industrial al brandului, precum și abilitățile unice ale echipei noastre. Living Now întruchipează performanța italiană, iar cu ajutorul tehnologiilor electronice avansate ale Grupului, ne-a permis să reinventăm controlul casei și să redefinim standardele de referință ale acestui sector, la fel ca în cazul seriei precedente Living.”, a declarat Franco Villani, Managing Director Bticino

 

De asemenea, gama Living Now revoluționează prin design. Liniile verticale reprezintă un simbol distinctiv, expresie a simplității, comanda având o singură formă cu o suprafață unică prin spațiul mărit, dedicat funcțiunilor. Living Now este dotat cu un cadru flexibil ce asigură aderența perfectă la orice perete, ascunzând imperfecțiunile și neregularitățile acestuia, prin crearea unui efect de plutire, datorită sistemului patentat de auto-centrare a tastelor. 

Produsele sunt disponibile în 3 variante de culori: alb, bej nisip și negru, precum și în 16 variante de finisaje din diverse materiale, cum ar fi tehnopolimeri, metal sau lemn. Datorită funcțiilor de realitate augmentată ale aplicației Living Now, multiplele combinații pot fi afișate direct pe peretele din casă.

“Pentru noi, performanța design-ului reprezintă esențialul. Design-ul gamei Living Now poate fi astfel caracterizat prin simplitate sporită și precizie geometrică. O formă unică și distinctivă, cu o planeitate perfectă a suprafeței și o aliniere precisă între diferitele componente ale întrerupătorului. Prin evoluția sa funcțională și tehnologică, clasicul întrerupător devine o adevărată interfață de control.”a declarat Milka Eskola, Vicepreședintele Departamentului de Design, Bticino și Grupul Legrand.

 

”Produsele Living Now, prin calitatea, design-ul și tehnologia inovatoare, au fost realizate pentru clienții ce își doresc confort în case, adaptându-se cu ușurință la stilurile diferite de viață ale acestora. Ne bucurăm că am lansat pe piața din România o gamă de produse ce integrează în mod ideal tehnologia, design-ul și personalitatea oamenilor care beneficiază de ele.”a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

 

Gama Living Now este realizată de Bticino în Italia, în centrul de dezvoltare, producție și design, Varese și în fabrica Erba, responsabilă pentru dezvoltarea tehnologică. Datorită înființării a trei noi linii de asamblare la Varese, precum și modificării a cinci linii existente, toate sistemele de producție și control al calității sunt acum inteligente și interconectate la sistemele de gestionare a procesării datelor, în contextul Industriei 4.0. Bticino, cea mai importantă companie din Grupul Legrand în Italia, are o structură organizațională ce include 10 zone industriale și aproximativ 2700 de angajați.

 

Premiul Compasso d’oro ADI 2020 

 

Living Now Bticino este premiat cu Mențiunea de Onoare. Juriul internațional de la ediția a 26-a a Compasso d’Oro ADI Award, a acordat Living Now, gamei revoluționare de comenzi electrice de la Bticino, filiala italiană a Legrand Group, Mențiunea de Onoare. În istoria premiului, Bticino a câștigat Compasso d’Oro ADI de trei ori: în 1989 cu seria Living, în 2001 cu sistemul de automatizare a casei My_Home și în 2014 cu evenimentul Slim and White Axolute Code. La această ediție, juriul a examinat 226 de candidați cu produse, procese și servicii care fuseseră selectați anterior de o sută de experți din ADI, Asociația pentru Design Industrial.


 Despre Netatmo

Pentru a-și consolida prezența în sectorul IoT, Grupul Legrand a achiziționat în noiembrie 2018 compania franceză Netatmo, lider în domeniul soluțiilor de casă inteligentă. Fondată în 2011, Netatmo dezvoltă produse electronice de ultimă generație, intuitive și cu un design contemporan, produse premiate la nivel internațional atât pentru design, cât și pentru tehnologiile utilizate. Cu adevărat inteligente, produsele inovatoare Netatmo oferă o experiență perfectă care îi ajută pe utilizatori să creeze o casă mai sigură, mai sănătoasă și mai confortabilă. Netatmo proiectează cu atenție mecanica, electronica și software-ul încorporat al tuturor produselor la cele mai înalte standarde. Aplicațiile mobile și web sunt concepute pentru a fi simplu de folosit, oferind totuși o experiență bogată pentru utilizatori.

 

Despre Legrand

 

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru toate tipurile de clădiri – rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, centre de date, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale, îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6,1 miliarde de euro în 2020. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819). În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top, dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil, Netatmo.

Legrand anunță lansarea unei noi generații de întrerupătoare wireless și fără baterii

 

Integrându-se perfect în oferta produselor conectate Legrand "with Netatmo", inovația sporește sustenabilitatea caselor conectate prin reducerea impactului asupra mediului și a operațiunilor de întreținere datorate utilizării bateriilor.

București, 25 Februarie 2021 – Legrand, specialist global în infrastructuri electrice și digitale, a anunțat lansarea unei noi generații de întrerupătoare wireless, fără baterii.

Această inovație tehnologică a fost dezvoltată alături de CEA, un jucător important în domeniul cercetării-dezvoltării și inovării.

Întrerupătoarele wireless (care nu necesită cablarea la rețeaua electrică a clădirii), oferă o multitudine de avantaje, printre care se numără facilitarea modernizării instalației electrice și posibilitatea de a fi poziționate liber, oriunde în încăpere, fără a fi nevoie de lucrări de renovare. De asemenea, datorită unui mecanism de captare a energiei încorporat, inovația permite întrerupătoarelor wireless să funcționeze fără baterii.

Având trei patente, noua tehnologie wireless și fără baterii, este ușor de instalat și permite dispozitivelor electrice, cum ar fi întrerupătoarele care acționează iluminatul și storurile, să fie controlate prin intermediul protocolului internațional de comunicații prin unde radio, ZigBee.

Foarte compactă și discretă, noua tehnologie se integrează perfect în oferta produselor conectate ale Grupului Legrand, disponibile la nivel global.

De asemenea, această inovație limitează impactul asupra mediului și elimină complet necesitatea mentenanței asociate cu utilizarea bateriilor.

 

“Legrand este liderul global în domeniul întrerupătoarelor și prizelor electrice. Această tehnologie nouă reflectă intenția Grupului Legrand de a le oferi consumatorilor inovații din ce în ce mai inteligente. De asemenea, reprezintă un răspuns provocărilor în ceea ce privește mediul înconjurător cu care ne confruntăm zilnic. Nu în ultimul rând, inovația rezultă dintr-un parteneriat extrem de productiv cu CEA, care a contribuit cu propriul know-how, în special în ceea ce privește cercetarea fundamentală.”, a declarat Antoine Burel, CEO Adjunct responabil cu Operațiunile Legrand. 
 

“Suntem mândri că am putut fi alături de Legrand în acest proiect ambițios. Tehnologia inovatoare este rodul unei cooperări de mai mulți ani între cercetătorii CEA și echipele Legrand. De asemenea, acest parteneriat reflectă perfect scopul CEA, acela de a contribui la dezvoltarea inovațiilor industriale prin cercetări ample de ultimă generație în beneficiul tuturor.”, a declarat Stéphane Siebert, Director al Departamentului de Cercetare Tehnologică al CEA. 
 
DESPRE CEA

CEA, Comisia pentru Energie Atomică și Energii Alternative din Franța, este unul dintre principalii jucători din domeniul cercetării tehnologice, atât în beneficiul Guvernului, cât și al economiei. CEA asigură soluții practice la cerințele identificate în patru domenii principale: tranziție energetică, tranziție digitală, științele vieții, securitate și apărare. Fiind singurul organism de cercetare al statului francez clasat printre primii 100 jucători în domeniul inovației la nivel mondial (Derwent 2018-19), CEA acționează în calitate de catalizator și stimulent al inovării în beneficiul industriei franceze. De asemenea, urmărește consolidarea competitivițății în sectoare diverse, ajutând la dezvoltarea unor produse eficiente și diferențiate, în timp ce oferă soluții inovatoare, care stau la baza deciziilor cu privire la evoluția domeniilor societale cheie. CEA implementează această abordare în toate regiunile Franței prin susținerea partenerilor locali în inițiativele acestora de inovare, contribuind astfel la crearea locurilor de muncă durabile și la crearea de valoare pe întreg teritoriul francez, în special acolo unde sunt localizate cerințele industriale.
 
DESPRE LEGRAND 
 
Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru toate tipurile de clădiri – rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, centre de date, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. Legrand a raportat vânzări de 6.1 miliarde de euro în 2020. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819). În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil, Netatmo.

Legrand a obținut certificarea GEEIS-Diversity, ce confirmă politicile companiei privind diversitatea și incluziunea profesională.

Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, a obținut certificarea GEEISDiversity (Standardul European şi Internaţional în Egalitate de Gen), înființat de Arborus și auditat de Bureau Veritas Certification. Certificarea confirmă progresul Grupului Legrand pe parcursul anilor în ceea ce privește diversitatea, egalitatea și incluziunea profesională, principii ce stau la baza strategiilor de HR și CSR ale Grupului. Înființat în anul 2010, standardul GEEIS vizează să ofere companiilor instrumente eficiente de monitorizare în ceea ce privește egalitatea profesională și să le asigure egalitatea de șanse. În anul 2017, Standardul “GEEIS-Diversity” a fost recunoscut ca certificare adițională. Convins de faptul că diversitatea și incluziunea profesională stimulează inovarea, performanța și calitatea vieții în cadrul unei companii, Grupul Legrand încurajează egalitatea de gen și își propune să valorifice diversele talente care susțin dezvoltarea Grupului. Această politică definește direcțiile Grupului în cinci domenii, și anume: egalitatea de gen, incluziunea persoanelor cu dizabilități, colaborarea dintre generații, diversitatea socială și culturală și incluziunea persoanelor LGBT+.


De asemenea, până în anul 2030, Legrand își propune să atingă obiectivul parității de gen, și anume o pondere feminină de o treime în cadrul posturilor de conducere. “Legrand este dedicat angajaților săi din întreaga lume, demonstrând cel mai mare respect pentru drepturile omului, diversitate, siguranță, bunăstare și susținerea talentelor acestora. Suntem încântați că am primit certificarea GEEIS-Diversity pentru sediul nostru central și Franța. Această etichetă demonstrează recunoașterea din exterior a eforturilor Grupului în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și a continuării procesului de îmbunătățire. De asemenea, această certificare ne va încuraja, fără îndoială, să aplicăm aceste inițiative și în cadrul filialelor din întreaga lume.”, a declarat Bénédicte Bahier, Vicepreședinte Executiv, Divizia de Resurse Umane, Legrand.


Despre Arborus


Arborus Endowment Fund a fost creat la inițiativa Asociației Arborus și a unui număr mare de companii internaționale, pe data de 8 aprilie 2010, sub patronajul Comitetului Economic și Social European. Acțiunile fundației vizează promovarea egalității de gen în întreaga lume, în special prin diseminarea unui standard european și global: Certificarea europeană și internațională GEEIS.


 Despre Certificările GEEIS și GEEIS-Diversity


Certificările GEEIS și GEEIS-Diversity sunt destinate grupurilor europene și internaționale care își doresc să participe la formarea unei societăți mai echitabile, ce are la bază diversitatea și egalitatea de gen. Acestea au fost concepute pentru companiile din întreaga lume, indiferent de mărimea, configurația sau domeniul de activitate ale acestora. 

Oriunde v-ati afla, contribuim la imbunatatirea vietii

Oriunde v-ati afla, contribuim la imbunatatirea vietii.

Cu infrastructuri electrice si digitale, solutii conectate simple, inovatoare si durabile, reusim sa transformam locurile in care oamenii traiesc, muncesc si se intalnesc.

Am imbunatatit vietile timp de 150 de ani si vom ramane dedicati in acest sens. Va dorim tuturor un an cu bucurie si sanatate in 2021!

INFORMARE

Stimate Partener,

 

Ca urmare a confruntării tuturor țărilor cu pandemia mondială provocată de coronavirus

(COVID-19), începând cu 30 ianuarie 2020, Grupul Legrand a luat mai multe măsuri pentru a se asigura atât în privința sănătății echipelor sale din întreaga lume, cât și privind calitatea serviciilor oferite clienților săi. Am stabilit un plan de continuitate pe toate site-urile noastre. La cerere, contactele dumneavoastră obișnuite din vânzări sau achiziții, vă stau la dispoziție pentru a vă oferi o imagine mai precisă a situației de pe fiecaresite.

Cu toate acestea, având în vedere extinderea geografică a tulburărilor și durata lor prelungită, canalele noastre de aprovizionare și livrare sunt acum afectate, ceea ce poate avea repercursiuni în calitatea serviciilor noastre.

Situația actuală este excepțională și în afara controlului nostru și prezintă toate trăsăturile caracteristice unui eveniment de forță majoră.

Echipele noastre sunt complet mobilizate și vor rămâne la dispoziția dumneavoastră pe toată durata acestei perioade dificile.

Pe această cale, dorim să vă mulțumim pentru încrederea acordată.

1 2 3 4 5 6